İzleyiciler

26 Mart 2012 Pazartesi

krem karamel

İnanın hiç bu kadar krem karamel yapacağınız aklınıza gelmemiştir:)))
  • sürekli yaptığım herkes tarafından da çok beğenilen bi tarif mutlaka deneyin.fakat en az mutlaka 1gün dolapda dinlenmeli.porselen kasede yapmayın.ısıya dayanıklı cam kase kullanın.gelelim yapılışına
    ...
    malzemeler.(1 litre süt için)
    muhallebisi için
    1 litre süt
    1 yumurta (ben kullanmıyorum)
    3,5-4 yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    7 yemek kaşığı şeker

    karamel için
    7 yemek kaşıkğı şeker.
    yapılışı
    öncelikle 7yem.kaşığı şekerimizi küçük bi tavada karamelize ediyoruz.şeker iyice eriyip karamel rengi aldığında hemen kaselere 1er kaşık döküyoruz.(7 kase çıkıyor ölçülerden.)

    muhallebi için tüm malzemelerimizi çırpma teli ile iyice çırpıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.kıvamını alınca ocakdan alıp sıcakken karamellerin üzerine döküyoruz.soğuyunca dolaba alıp 1 gün bekletip tabağa ters çevirip afiyetle yiyoruz...okadar hafif oluyorki yemek sonrasında hemen ikram edebilirsiniz.
    bu ölçüden 7 kase çıkıyor daha fazla lazım ise ölçüleri 2 kat arttırarak yapın..

Hiç yorum yok: