İnanın hiç bu kadar krem karamel yapacağınız aklınıza gelmemiştir:)))
sürekli yaptığım
herkes tarafından da çok beğenilen bi tarif mutlaka deneyin.fakat en az mutlaka
1gün dolapda dinlenmeli.porselen kasede yapmayın.ısıya dayanıklı cam kase
kullanın.gelelim yapılışına
...
malzemeler.(1 litre süt için)
muhallebisi
için
1 litre süt
1 yumurta (ben kullanmıyorum)
3,5-4 yemek kaşığı
un
1 paket vanilya
7 yemek kaşığı şeker
karamel için
7 yemek
kaşıkğı şeker.
yapılışı
öncelikle 7yem.kaşığı şekerimizi küçük bi tavada
karamelize ediyoruz.şeker iyice eriyip karamel rengi aldığında hemen kaselere
1er kaşık döküyoruz.(7 kase çıkıyor ölçülerden.)
muhallebi için tüm
malzemelerimizi çırpma teli ile iyice çırpıp sürekli karıştırarak
pişiriyoruz.kıvamını alınca ocakdan alıp sıcakken karamellerin üzerine
döküyoruz.soğuyunca dolaba alıp 1 gün bekletip tabağa ters çevirip afiyetle
yiyoruz...okadar hafif oluyorki yemek sonrasında hemen ikram edebilirsiniz.
bu
ölçüden 7 kase çıkıyor daha fazla lazım ise ölçüleri 2 kat arttırarak
yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder