İzleyiciler

26 Mart 2012 Pazartesi

baharla birlikte balkonda kahvaltı keyfi :)



















































güzel bir gün olunca eşim küçük de olsa balkonda yapalım dedi kahvaltımızı  hazır olan masayı hemen kaldırı verdik baharın güzel günlerinden faydalanalım diye:))çok da iyi yapmışız:)balkonda sıkıştık kaldık ama kışın içeri tıkılıp kaldığımız günlerin acısıyla değdi buna:)

masa resmi çekerken kızım incisu hemen poz vererek anne beni de çekermisin dedi:) kıyıdan köşeden çıkmış ama tüm resmi eklemedim...

gelelim menümüze
                                              soslu patates ve biber kızartması

sosis sote

gül börek

                                                        yeşil zeytinli karalahana salatası
                                                           yumurta salatası
reçel çeşitleri
siyah ve yeşil zeytin
ve bilumum kahvaltılıklar:)

soslu patates 

malzemeler
patates
biber
domates
1 diş sarımsak
1 yem.kaşığı salça
karabiber
pul biber
tuz ve sıvı yağ

patates ve biberimizi kızartalım.kızartma yağımızdan 1-2 yemek kaşığı alıp sosu yapalım ben sosu kızartma yaptığım yağda yapıyorum.domatesi soyup doğrayalım yağa atalım.sarımsağı ezelim domatese ekleyelim salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip iyice pişirelim.patateslerimizin üzerine döşeyelim.

sosis sote

istenilen kadar sosis ve domates 1 yemek kaşığı kadar salça.kara biber pul biber tuz ve yarım çaybardağı kadar su.2 yemek kaşığı sıvı yağ.domatesleri soyuyoruz küp küp doğruyoruz.sosisleri verev kesiyoruz.sıvı yağ tavaya alıp önce sosisleri az miktarda kızartıp domates salça ve tüm malzemeleri ekliyoruz.iyice soteliyoruz.

yumurta salatası


yumurta
yeşil soğan
toz kırmızı biber
kimyon
tuz
sıvı yağ

haşlanmış yumurtaları doğruyoruz.soğanlarımızı ince ince kıyıyoruz.üzerine baharatlarımızı serpip sıvı yağ gezdiriyoruz.

yeşil zeytinli karalahana salatası


yeşil zeytin
kara lahana
pul biber
limon
tuz
sıvı yağ
1 domates
çekirdeğini çıkardığımız zeytinleri ister doğrayalım ister 2 ye bölelim.kara lahanayı incecik kıyıp tuz ve limon ile ovup bir süre bekletiyoruz.zeytinleri ekleyip 1 domates rendeliyoruz.pul biber serpip sıvı yağ döküyoruz.

gül börek

yufka
beyaz peynir
pul biber

yufka harcı
yoğurt ve sıvı yağ

üzeri için
yumurta sarısı
susam ve çörek otu

yufkamızı 4 e bölüp 4 üçgen elde ediyoruz.üçgenlerin birine yoğurt ve sıvı yağ karışımından sürüp diğer üçgeni üzerine kapatıyoruz.uzun köşesine peynirli karışımdan koyup rulo yapıyoruz daha sonra yuvarlayıp gül şekli veriyoruz.kürdanla tutturabilirsiniz.pişince çıkarmayı unutmayın :) üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiyoruz.170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.afiyet olsun:))

2 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

güzel bir kayif olmuş valla afiyetler olsun..

Cadı Prenseslerin Annesi dedi ki...

evet çok iyi oldu teşekkürler.